Magyarnyelvű előadásokI. Pálfalvi Ivett

Hollandok között magyar

Milyen lehetőségeket rejtenek a hétvégi magyar óvodák és iskolák Hollandiában a gyerekeknek, a szülőknek, a pedagógusoknak és a vállalkozóknak? A jelenleg elérhető válaszok bemutatása a kétnyelvűség, többnyelvűség alapjaira építkeznek. Az előadás után szeretettel várjuk a gyerekeket a workshopra!


 

II. Edwin van Schie

ER-ről van szó. Avagy: hangsúly, dallam és ritmus: a megértés fontos jellemzői

"Azt mondta Laci nekem: 'Na, Edwin, most három hete figyelem a munkatársaimat, de még sosem hallottam az "er-szócskát..." Ez  a kis sztori megmutatja hogy van némi különbség a valóságos, beszélt nyelv és az írott nyelv között. Ami továbbá fontos a holland nyelv megértéséhez, az az hogy hova tesszük a hangsulyt. A magyar nyelv ebben nem tud segíteni, hiszen mindig egyformán a szavak első szótágjára esik."

III. Kocsány Marianna

Flow és Pszichológiai Immunrendszer - a magyar pszichológusok a boldogság nyomában

Szeretnéd tudni mennyire fejlett a pszichológiai immunrendszered? Kíváncsi vagy, mi is az a FLOW?

Ezen az interaktív workshopon mindezekre választ kaphatsz!

A workshop-on két nemzetközileg elismert magyar pszichológus munkásságával ismerkedhetnek meg a résztvevők: Oláh Atilla Pszichológiai Immunrendszere és Csíkszentmihályi Mihály Flow elmélete kerül bemutatásra. Mindezt csoportos feladatokkal és tesztkitöltéssel, tesszük interaktívvá, amely során megtudhatod mennyire fejlett a Pszichológiai Immunrendszered, és milyen módon növelheted a FLOW élményt az életedben!

IV. Janecskó Ferenc

A motivációs előadó a pozitív gondolkodás előnyeiről beszél, s bemutatja többek között az őszi előadássorozatát, melynek keretében Vulity Tvrtko-t is meghívják Hollandiába!

Hongarije Plaza