Muziek                     Margaret Island

Margaret Island

Hongarije Plaza is bijzonder blij dat de Hongaarse band Margaret Island is gestrikt voor een optreden tijdens de komende editie. Ongetwijfeld zullen alle gasten genieten van deze band, die in korte tijd in eigen land heel populair geworden is met zijn Indie-sound, feestklanken en prachtige Hongaarse teksten. Hongarije Plaza wordt hun eerste Nederlandse optreden! 

Het optreden van Margaret Island is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onze sponsors, waaronder ook mediasponsor Most Magyarul! Hongarije Magazine.

Chérie van Gazelle - Marianna Kocsány

Cherie van Gazelle is een tweekoppige band uit Amsterdam, bestaande uit Marianna Kocsany (Cherry) and Andreas (Jarvis Vega). Zij spelen een mix van jazzy pop en and pure romantische melodieën. Elke song ontstaat uit een waargebeurd verhaal uit hun leven.

Marianna trad met veel succes op op de tweede editie van Most Magyarul! draait door in november 2017 en maakte indruk met haar vertolking van gedichten van János Pilinszky én een Hongaars volkslied. Hieronder een Engelstalige song van het duo:


Valentina Tóth

Valentina Tóth is behalve kwart-Hongaarse ook een fantastische pianiste die reeds op jonge leeftijd zeer gelauwerd was. Als tiener won zij tal van prijzen (waaronder een concert in Carnegie Hall) en met haar telkens weer uitverkochte cd Hungarian Horizon met stukken van Bartók en Kodály sleepte zij in 2016 de prestigieze Diapason d'Or (De Gouden stemvork) in de wacht! 

Valentina maakt sinds een paar jaar ook furore als de vaste pianiste van het televisieprogramma De tiende van Tijl.  Naar Hongarije Plaza brengt Valentina hopelijk ook haar nieuwe cd mee, die in oktober officieel uitkomt. 

Het concert van Valentina is om 11.30 u. (tijdstip onder voorbehoud).

In onderstaand filmpje speelt Valentina een gevarieerd Hongaars programma bij de opening van de tentooonstelling Hollandse meesters uit Budapest in het Frans Halsmuseum in november 2016.

MUZIEK- en DANSPODIUM 

Naast Margaret Island is er tijdens Hongarije Plaza ook ruimte voor een open podium en diverse andere muziek- en/of dans- of theatergroepen. Aanmelden kan via het contactformulier of door ons te mailen via info@hongarijeplaza.org.

Clips van Margaret Island

Hieronder een aantal voorproefjes van de hoofdact Margaret Island. In het julinummer van Most Magyarul! Hongarije Magazine leest u een exclusief interview met deze vrolijke, jeugdige maar zeer populaie band. 

Op YouTube zijn nog veel meer filmpjes van optredens te vinden.

István Sztolyan

István Sztolyan zorgt al sinds 2011 voor de sfeervolle welkomstmuziek bij tal van evenementen van uitgeverij Hongarije Magazine,  de Hongaarse School of Hongarije Plaza. 

In de  onderstaande filmpjes van MOST MAGYARUL! DRAAIT DOOR 2016 en 2017 kunt u alvast voorgenieten...


Hongarije Plaza