Magyarnyelvű előadásokMost Magyarul! Hongarije Magazine-terem

3. Edwin van Schie

Kétnyelvű előadás

ER-ről van szó. Avagy: hangsúly, dallam és ritmus: a megértés fontos jellemzői

"Azt mondta Laci nekem: 'Na, Edwin, most három hete figyelem a munkatársaimat, de még sosem hallottam az "er-szócskát..." Ez  a kis sztori megmutatja hogy van némi különbség a valóságos, beszélt nyelv és az írott nyelv között. Ami továbbá fontos a holland nyelv megértéséhez, az az hogy hova tesszük a hangsulyt. A magyar nyelv ebben nem tud segíteni, hiszen mindig egyformán a szavak első szótágjára esik."

Covebo-terem

I2. Pálfalvi Ivett

Hollandok között magyar

Milyen lehetőségeket rejtenek a hétvégi magyar óvodák és iskolák Hollandiában a gyerekeknek, a szülőknek, a pedagógusoknak és a vállalkozóknak? A jelenleg elérhető válaszok bemutatása a kétnyelvűség, többnyelvűség alapjaira építkeznek. Az előadás után szeretettel várjuk a gyerekeket a workshopra!


 

13. Kocsány Marianna

Flow és Pszichológiai Immunrendszer - a magyar pszichológusok a boldogság nyomában

Szeretnéd tudni mennyire fejlett a pszichológiai immunrendszered? Kíváncsi vagy, mi is az a FLOW?

Ezen az interaktív workshopon mindezekre választ kaphatsz!

A workshop-on két nemzetközileg elismert magyar pszichológus munkásságával ismerkedhetnek meg a résztvevők: Oláh Atilla Pszichológiai Immunrendszere és Csíkszentmihályi Mihály Flow elmélete kerül bemutatásra. Mindezt csoportos feladatokkal és tesztkitöltéssel, tesszük interaktívvá, amely során megtudhatod mennyire fejlett a Pszichológiai Immunrendszered, és milyen módon növelheted a FLOW élményt az életedben!

14. Janecskó Ferenc

A motivációs előadó és rendezvény szervező, az L.L.L. Events alapítója a pozitív gondolkodásban rejlő határtalan lehetőségekről beszél - Egy Hajszálnyi "ÉN" - című előadásán. Szót ejt őszi rendezvénysorozatáról is, melynek keretében Vujity Tvrtko-t is meghívják Hollandiába. Interaktív előadása után, egy kicsit mind jobban érezhetjük magunkat.

15. Klein könyvelőiroda

Egész nap a Klein Administraties/Klein könyvelőiroda standjában lehet kérdéseket feltenni ill. bedobni egy üvegbe. Majd 15.30-kor workshop keretében Tamás Mónika és Darfelné Anita választ adni a kérdésekre! 

Hongarije Plaza