Magyarnyelvű előadásokMost Magyarul! Hongarije Magazine-terem

Edwin van Schie

Kétnyelvű előadás:  Ami a magyar nyelvben rejlik ...

Edwin van Schie, aki immár 32 éve magyar nyelvtanár két nyelven tartja az előadását, amelyben ízelítőt ad a magyar nyelvtan néhány különlegességéről és a két nyelv közti szerkezeti különbségekről, valamint számára érdekes, izgalmas nyelvtani problémákat is tálal a hollandok vagyis a hollandiai magyarul tanulók elé. A haarlemi Hongaarse School nyelviskolájában gyakran beülnek a magyarul tanuló hollandok magyar párjai is, akiket ilyenkor elkápráztat  a magyar nyelv csodálatos rejtelmeivel...

Hongarije Huis-terem terem

Pálfalvi Ivett és Rapai Judit

Hagyományőrzés és játékos nyelvgyakorlás


 - A magyar hétvégi óvodák és iskolák lehetőségei -   


Diaszpóránkban több máig is jól működő magyar hétvégi gyermekközösség alakult a szülők és a pedagógusok összefogásával. Az előadás során mindezek működéséről és a nyelvi kihívásokról hallhat a közönség. Gyakorlati tippek megosztására is sor kerül, miközben szó lesz a többnyelvű családokban lévő természetes jelenségekről, illetve arról is, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a gyerekek megőrizzék és használják a magyar nyelvet.  A hagyományőrzésben rejlő lehetőségekről és a játékos nyelvfejlesztésről Rapai Judit (magyartanár) és Pálfalvi Ivett (fejlesztőpedagógus) tart előadást. A gyermekworkshop 12.00-16.00 óra között látogatható.

Színház terem

12.00 óra:


Lackfi János, Lackfi Dorottya, Sinha Róbert

előadása

Színház terem

14.00 óra:

Az L.L.L. Events bemutatja!


Magyar vendégünk előadása

Hollandiában, a Hongarije Plaza színpadán!


A 2020-ban tervezett műsor beharangozója:


"Hogy ki ő? A Dumaszínház társulatának tagja.


Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.


Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s Legyünk magasabbak tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.


Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.


A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a ne már és az inkább hagyd abba irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta."

Hongarije Plaza