A magyar kultúra országos egynapos fesztiválja  

Helyszín:        Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB  Barneveld, 

Időpont:         2021 
Nyitvatartás:  10.00 - 18.00-ig 

Belépő:           € 7,50 (elővétel), ill. 10,- a helyszínen. 13 év aluliaknak ingyenes a látogatás)        

Jegyek elővételben az LLL-Events partnerünk weboldalán kapható is és a pénztárnál is kaphatók! Pinnel rendelkezünk!


Ön mit várhat ezen a napon:

˙ Magyar termékek vására

˙ Kb. 12 workshop/előadás (melyből 3 magyarnyelvű)

˙ Magyar ételek és italok

˙ Gyermeksarok: Gyermekfoglalkozások, babafoglalkozások. Egy külön baba-etetési, pihenési  és szoptatási termet is biztosítunk a csecsemős szülőknek


. Vegyes koncertek/fellépések (amennyire minden produkció ráér az új időpontban -
lsd alul is):

˙ 10.00 István Sztolyan: Bejáratnál: nosztalgiazene, operettzene, szalonmuzsika

˙ 11.10  Erdős Boglárka, hegedűs & Prometheus Trió: Haydn, Brahms, Dohnányi
˙ 12.00 Lackfi János, Lackfi Dorottya és Sinha Róbert

˙ 13.00 Trio Trabant & Karpaten Ensemble: gyönyörű magyar néptánc- és népzenei műsor

˙ 14.00 Zártkörű rendezvény: Duma Színház a Hongarije Plazán: Dombovári István - lsd itt.

˙ 16.30 Muro Phral: szórakoztatózene a pályakezdő, de már fantasztikusan játszó fiatal forrói bandától. 


A programmok részletesebb leírásai:

11.00 óra: Színházterem

A Plaza műsor megnyitása

A rövid köszöntő beszédünket követi a Prometheus trió a gyönyörű magyaros klasszikus koncertje: Brahms, Haydn és Goldmark zenéjét csengetik fel Erdős Csaba csellista, Hornyák Andrea zongorista és a leányuk Erdős Boglárka, hegedűs. Boglárka az amszterdami zenefőiskola után most a kölni Hochschule für Tanz und Musik tanulója. Csaba és Andrea mindketten a budapesti Liszt Ferenc Zenekadémiát végeztek, majd Hollandiába kerültek. Csaba a korábbi Nederlands Balletorkest tagja volt, feleségével és leányukkal most is rendszeresen hívják koncertekre. Most talán először itt Hollandiában magyar közönségnek is fellépnek. 

12.00 óra

Lackfi János (versek, próza), Lackfi Dorottya (ének) és Sinha Róbert (gitár) előadása

Lackfi János, Lackfi Dorottya és Sinha Róbert közös műsorában egymást követik a szerző által élőszóban, fergeteges stílusban előadott irodalmi művek, valamint a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek, magyar népdalfeldolgozások) a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusban, vagy éppen rockzenei ihletésű akkordokkal, gyors tempóban kísérve szólalnak meg. Íme egy kis ízelítő a műsorból:

Lackfi János 1971-ben született Budapesten, a kortárs magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb személyisége, József Attila és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító.

Lackfi Dorottya ének-szakos hallgató a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahonnan a magyar könnyűzenei és jazz élet számos kiválósága került már ki.

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években nagy sikerrel adott koncerteket számos rangos magyarországi és külföldi helyszínen.

13.00 óra Színházterem

Trio Trabant & Karpaten Ensemble

Fantasztikus népzenei műsor. A félig magyar származású Hilde Kertész hegedűn, a holland Winfried Veenker kontrán, és a Frank de Jong nagybőgőn valamint tárogatón és klarinéton olyan műsorral lépnek fel, amely ám magyar és erdélyi népzenei, de egyben felülmúlja is: hiszen zenei stílusokat kötnek össze, számos hangszeren játszanak, olykor holland népzenei elemeket is beépítenek műsorukba.

A Most Magyarul! draait door c. magyar kulturális esemény 2019. novemberei fordulóján vastapssal köszönte a közönség a műsort, ezért a Hongarije Plazára is hívtuk meg a Triót. A zenészek egyébként már vagy 30-35 éve játsszák a magyar népzenét, sokat jártak Erdélybe és Magyarországra zenei táborokba. Specialításuk a táncok kísérete is, amelynek nagyon örül a Karpaten Ensemble

Karpaten Táncegyüttes a Trio Trabanttal: 13.00 óra.

Igen, idén is élvezhetjük a Karpaten Ensemble néhány koreográfiáját. az ő fellépésük szerves eleme a Trio Trabant műsorának! Mind a Trióról, mins a táncegyüttesről cikkek jelentek meg a Most Magyarul! Hongarije Magazine 87. számában, ami nemsokára felkerül a www.mostmagyarul.nl honlapjára is.

14.00 Színházterem: rendkívüli/külön rendezvény:

Duma Színház a Hongarije Plazán: Dombovári István

Figyelem: csak külön belépőjeggyel meglátogatható, a külön jegy pedig jogosít ingyenes belépésre a Hongarije Plazűóra valamint az egyéb rendezvényeire!

Dombovári István

Idén Dombóvári István jön a Hongarije Plazára egy zárt előadásra. A Duma Színház-jegyek pedig érvényesek a Hongarije Plaza belépésére is illetve az összes többi koncertre és előadásra. Többet olvass itt.

16.30 óra Színházterem

Muro Phral: a forrói fiúk koncertje

A srácok Forrón élnek, Észak Magyarországon. Apjai és nagyapjai is zenészek voltak, volt olyan zenész is köztük, aki meg tudott élni a zenétől. A fiúk nemrégen kezdtek hivatásosabban zenélni és miután megnyerték a Dikh TV által szervezett tehetségkutató műsort profi klipet is készíttethettek magukról és zenéjükről. Nos, másfél év alatt meghódították a YouTube-ot vele: több mint 200 000 megtekintés! Közben jó néhány klipet raktak hozzá. Mulató, hangulatos zenét játszanak, amitől biztos majd sok látogató táncra is perdül! 

Infó

Belépőjegy: € 7,50 (elővétel), ill. 10,- a helyszínen. 13 év aluliaknak ingyenes a látogatás).

Jegyek elővételben itt és a pénztárnál is kaphatók!

Pinnel rendelkezünk!!

Szeretettel várjuk önöket/benneteket! 

Hongarije Plaza