A magyar kultúra országos egynapos fesztiválja  

Helyszín:        N.n.b.
(előző rendezvényünk címe: Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB  Barneveld,) 

Időpont:         2023
Nyitvatartás:  10.00 - 18.00-ig 

Belépő:           € 7,50 (elővétel), ill. 10,- a helyszínen. 13 év aluliaknak kedvezményes áron)        

Jegyek elővételben is lesznek kaphatók és a pénztárnál is! Pinnel rendelkezünk!


Ön mit várhat ezen a napon:

˙ Magyar termékek vására

˙ Kb. 12 workshop/előadás (melyből 3 magyarnyelvű)

˙ Magyar ételek és italok

˙ Gyermeksarok: Gyermekfoglalkozások, babafoglalkozások. Egy külön baba-etetési, pihenési  és szoptatási termet is biztosítunk a csecsemős szülőknek


. Vegyes koncertek/fellépések (amennyire minden produkció ráér az új időpontban -
lsd alul is):

˙ 10.00 István Sztolyan: Bejáratnál: nosztalgiazene, operettzene, szalonmuzsika

˙ 11.10  Erdős Boglárka, hegedűs & Prometheus Trió: Haydn, Brahms, Dohnányi
˙ 12.00 Lackfi János, Lackfi Dorottya és Sinha Róbert

˙ 13.00 Trio Trabant & Karpaten Ensemble: gyönyörű magyar néptánc- és népzenei műsor

˙ 14.00 Zártkörű rendezvény: Duma Színház a Hongarije Plazán: Dombovári István - lsd itt.

˙ 16.30 Muro Phral: szórakoztatózene a pályakezdő, de már fantasztikusan játszó fiatal forrói bandától. 


A programmok részletesebb leírásai:

11.00 óra: Színházterem

A Plaza műsor megnyitása

A rövid köszöntő beszédünket követi a Prometheus trió a gyönyörű magyaros klasszikus koncertje: Brahms, Haydn és Goldmark zenéjét csengetik fel Erdős Csaba csellista, Hornyák Andrea zongorista és a leányuk Erdős Boglárka, hegedűs. Boglárka az amszterdami zenefőiskola után most a kölni Hochschule für Tanz und Musik tanulója. Csaba és Andrea mindketten a budapesti Liszt Ferenc Zenekadémiát végeztek, majd Hollandiába kerültek. Csaba a korábbi Nederlands Balletorkest tagja volt, feleségével és leányukkal most is rendszeresen hívják koncertekre. Most talán először itt Hollandiában magyar közönségnek is fellépnek. 

13.00 óra

Danics Dóra (ének) & Sinha Róbert (gitár) Petőfi-előadása

Infó:

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években nagy sikerrel adott koncerteket számos rangos magyarországi és külföldi helyszínen.

14.00-kor Színházterem

Trio Trabant & Karpaten Ensemble

Fantasztikus népzenei műsor. A félig magyar származású Hilde Kertész hegedűn, a holland Winfried Veenker kontrán, és a Frank de Jong nagybőgőn valamint tárogatón és klarinéton olyan műsorral lépnek fel, amely ám magyar és erdélyi népzenei, de egyben felülmúlja is: hiszen zenei stílusokat kötnek össze, számos hangszeren játszanak, olykor holland népzenei elemeket is beépítenek műsorukba.

A Most Magyarul! draait door c. magyar kulturális esemény 2019. novemberei fordulóján vastapssal köszönte a közönség a műsort, ezért a Hongarije Plazára is hívtuk meg a Triót. A zenészek egyébként már vagy 30-35 éve játsszák a magyar népzenét, sokat jártak Erdélybe és Magyarországra zenei táborokba. Specialításuk a táncok kísérete is, amelynek nagyon örül a Karpaten Ensemble

Karpaten Táncegyüttes a Trio Trabanttal: 13.00 óra.

Igen, idén is élvezhetjük a Karpaten Ensemble néhány koreográfiáját. az ő fellépésük szerves eleme a Trio Trabant műsorának! Mind a Trióról, mins a táncegyüttesről cikkek jelentek meg a Most Magyarul! Hongarije Magazine 87. számában, ami nemsokára felkerül a www.mostmagyarul.nl honlapjára is.

16.00 óra Színházterem

Muro Phral: a forrói fiúk koncertje

A srácok Forrón élnek, Észak Magyarországon. Apjai és nagyapjai is zenészek voltak, volt olyan zenész is köztük, aki meg tudott élni a zenétől. A fiúk nemrégen kezdtek hivatásosabban zenélni és miután megnyerték a Dikh TV által szervezett tehetségkutató műsort profi klipet is készíttethettek magukról és zenéjükről. Nos, másfél év alatt meghódították a YouTube-ot vele: több mint 200 000 megtekintés! Közben jó néhány klipet raktak hozzá. Mulató, hangulatos zenét játszanak, amitől biztos majd sok látogató táncra is perdül! 

Infó

Belépőjegy: € 7,50 (elővétel), ill. 10,- a helyszínen. 13 év aluliaknak ingyenes a látogatás).

Jegyek elővételben itt és a pénztárnál is kaphatók!

Pinnel rendelkezünk!!

Szeretettel várjuk önöket/benneteket! 

Hongarije Plaza