Geschiedenis Hongarije Plaza

2011 Hongarije Fair, Nagele

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het tijdschrift Most Magyarul! Hongarije Magazine.werd in oktober 2011 in Nagele de eerste Hongarije Fair gehouden. Op het terrein van Bierbrouwer en (Hongaars) restaurant Kasparus stond een keur aan kraampjes opgesteld en het Hongaarse eten liet eenieder zich goed smaken. Binnen in de hal waren er o.a. concerten van Edina Csüllög c.s. en Annamari Dancs.


Ágnes de Vetter en Ildikó Róth namen de ontvangststand voor hun rekening
Annamari Dancs poseert in de stand van Most Magyarul! Hongarije Magazine vóór de poster van de cover met haar portret van Most Magyarul! nummer 56.Annamari naast (wijlen) graaf Dénes Festetics de Tolna

2012 Hongarije Plaza Nagele

In 2012 werd het organisatiecomité uitgebreid en ging de fair verder onder de naam Hongarije Plaza. De tweede editie werd gehouden op dezelfde plaats in Nagele. De foto's zijn gemaakt door Erika Kordas - By Elk Media - haar complete fotoreportage is te zien op Flickr.


2014 Harderwijk

De derde editie van Hongarije Plaza vond plaats in 2014 in Harderwijk.

Voor het eerst werd het evenement in het voorjaar gehouden en wel precies op 15 maart, de Nationale feestdag van Hongarije. Ook nieuw was dat alles zich uitsluitend indoor afspeelde. 

Erika Kordas - By Elk Media - maakte ook bij deze editie een uitgebreide fotoreportage die te zien is in een serie albums op Flickr.


2016  Zoetermeer

In 2016 werd in Zoetermeer de vierde editie van Hongarije Plaza georganiseerd, eveneens op een indoor-locatie.

2018 Veluwehal, Barneveld

Ruim 50 stands, 14 lezingen, waarvan 4 Hongaarstalige, opnieuw een prachtig podiumprogramma en vier cateraars met Hongaars eten, lángos en kürtős kalács, zie hier de ingrediënten voor opnieuw een geweldige Hongarije Plaza die in 2018 weer op een centrale locatie in Nederland werd gehouden, in de Veluwehal te Barneveld.


Een greep uit de lezingen van editie 2018


Podiumprogramma editie 2018

Het Hongaars Koor Den Haag en pianiste Valentina Tóth openden Hongarije Plaza met het Hongaarse volkslied Himnusz. 

Valentina Tóth

Valentina Tóth opende het culturele programma met een fantastisch mini-concert met stukken uit haar gloednieuwe cd Ruralia Hungarica met muziek van Ernő Dohnányi, die zij presenteerde op Hongarije Plaza. Ook speelde zij haar favoriete Ligeti-compositie, over wie Gerhild van Rooij deze dag een lezing hield.


Hongaars koor Den Haag ˙ Hágai magyar kórus

Het Hongaars Koor Den Haag gaf een prachtig mini-concert van Hongaarse werken en opende Hongarije Plaza, begeleid door pianiste Valentina Tóth met het Hongaarse volkslied Himnusz. Voorwaar een zeer gloedvolle start van editie 2018

Marianna Kocsány

Chansons en interpretaties van teksten van dichter János Pilinszky door Marianna Kocsány.


Dansgroep Ralda

Margaret Island in de Veluwehal in Barneveld


Hongarije Plaza was bijzonder blij dat zij de Hongaarse band Margaret Island wist te strikken voor een optreden in de Veluwehal. Dit was het eerste optreden van de band, die in korte tijd in eigen land heel populair geworden is met zijn Indie-sound, feestklanken en prachtige Hongaarse teksten.

Het optreden van Margaret Island werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onze sponsors, waaronder ook mediasponsor Most Magyarul! Hongarije Magazine.


Meet and greet met Margaret Island

Film met beelden van diverse lezers van Most magyarul! en bezoekers van Hongarije Plaza:

Hongarije Plaza