Geschiedenis Hongarije Plaza

2011 Hongarije Fair, Nagele

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het tijdschrift Most Magyarul! Hongarije Magazine.werd in oktober 2011 in Nagele de eerste Hongarije Fair gehouden. Op het terrein van Bierbrouwer en (Hongaars) restaurant Kasparus stond een keur aan kraampjes opgesteld en het Hongaarse eten liet eenieder zich goed smaken. Binnen in de hal waren er o.a. concerten van Edina Csüllög c.s. en Annamari Dancs.


Ágnes de Vetter en Ildikó Róth namen de ontvangststand voor hun rekening
Annamari Dancs poseert in de stand van Most Magyarul! Hongarije Magazine vóór de poster van de cover met haar portret van Most Magyarul! nummer 56.Annamari naast (wijlen) graaf Dénes Festetics de Tolna

2012 Hongarije Plaza Nagele

In 2012 werd het organisatiecomité uitgebreid en ging de fair verder onder de naam Hongarije Plaza. De tweede editie werd gehouden op dezelfde plaats in Nagele. De foto's zijn gemaakt door Erika Kordas - By Elk Media - haar complete fotoreportage is te zien op Flickr.


2014 Harderwijk

De derde editie van Hongarije Plaza vond plaats in 2014 in Harderwijk.

Voor het eerst werd het evenement in het voorjaar gehouden en wel precies op 15 maart, de Nationale feestdag van Hongarije. Ook nieuw was dat alles zich uitsluitend indoor afspeelde. 

Erika Kordas - By Elk Media - maakte ook bij deze editie een uitgebreide fotoreportage die te zien is in een serie albums op Flickr.2016  Zoetermeer

In 2016 werd in Zoetermeer de vierde editie van Hongarije Plaza georganiseerd, eveneens op een indoor-locatie.

Hongarije Plaza