Muziek

Vanaf 10.00 u. in de aankomsthal:

István Sztolyan

István Sztolyan heet u al sinds 2011 welkom bij Hongarije Plaza met sfeervolle welkomstmuziek. Hij speelt heerlijke operettemelodieën en prachtige zigeunermuziek. Zie meer informatie over István Sztolyan in de rubriek Dans-theater-muziek op de site van Most Magyarul! 

Podiumprogramma in Theaterzaal

Presentatoren: Dóra Varga -van Loon & Luka van Schie


11.00 u. Opening Hongarije Plaza in Theaterzaal

Kort welkomstwoord door organisatoren

11.10 u. Prometheus Trio met Erdős Boglárka

Een vleugje klassiek met het Amsterdams-Hongaarse familietrio Prometheus. Vader Csaba Erdős, cellist, en moeder Andrea Hornyák, pianist, zijn beiden opgeleid aan het Liszt Ferenc Conservatorium in Budapest. 

Hun muzikale dochter Boglárka won al diverse concoursen waaronder in 2011 het Prinses Christina Concours. Boglárka heeft het Conservatorium van Amsterdam gedaan en studeert nu in Keulen aan de Hochschule für Tánz und Musik.

Lees meer over Boglárka en het Prometheus Trio op mostmagyarul.nl.

Op het programma staan werken van Brahms, Haydn en Goldmark. Meer informatie volgt.

12.00 u. János Lackfi, Dorottya Lackfi en Róbert Sinha

Hongaarstalige voorstelling door dichter-performer János Lackfi,zijn dochter, zangeres Dorottya Lackfi en gitarist Róbert Sinha.
Najaar 2019 had dit trio een fantastische tournee langs vrijwel alle Hongaarse steden in Transsylvanië en eind november stonden ze op het poppodium van het schip A38 in de Donau in Budapest!! 

naast de teksten van János brengen Dorottya en Róbert en aantal liederen die een crossover vormen van wereldmuziek, getoonzette poëzie en licht amusement...

Clip: een recente videoclip van Dorottya en Róbert

13.00 u. Trio Trabant & dansgroep Karpaten Ensemble 

Trio Trabant

Het Trio Trabant bestaat uit Hilde Kertész, Winfried Veenker en Frank de Jong. Het drietal is dan wel voor 5/6 deel Nederlands, maar speelt al ruim dertig jaar pure en authentieke Hongaarse volksmuziek. Zij leerden die veelal uit de eerste hand van de dorpsmuzikanten in Transsylvanië en op muziek- en danskampen in Transsylvanië en Hongarije.


Voor het evenement Most Magyarul! draait door brachten zij in november 2019 samen met het Karpaten Ensemble een geweldige muziek- en dansshow. Daarmee verdienden zij een optreden op prime time op Hongarije Plaza!

Karpaten Ensemble - met Trio Trabant om 13.00 u.

Het Karpaten Ensemble bestaat uit een gemengd gezelschap van Nederlandse,  Nederlands-Hongaarse en Hongaarse dansers die wekelijks samen dansen in Utrecht. 

Het programma bestaat uit Hongaarse dansen uit het Karpatenbekken, waarvoor zij de basis o.a. hebben geleerd op danskampen in en rondom Hongarije. Inmiddels is er een gevarieerd programma ontstaan met choreografieën en dansen uit verschillende regio’s. Het Karpaten Ensemble werkt hierbij graag samen met het Trio Trabant, dat de choreografieën live begeleidt.

In Most Magyarul! Hongarije Magazine 87 verschenen twee uitgebreide artikelen over het Trio Trabant en het Karpaten Ensemble. Binnenkort kunt u deze artikelen online lezen op www.mostmagyarul.nl.

14.00 - 16.00 - Besloten Hongaarstalige voorstelling  

StandUp Comedy uit Hongarije  (Duma Színház)


16.30 u. Muro Phral

Muro Phral komt vanuit het dorpje Forró in Noord-Hongarije naar Nederland!  Samen met twee vaders maken Peti, Szili, Csabi, Roli de reis van hun leven.

 Zij deden mee aan een talentenjacht op het televisiestation Dikh TV en wonnen. De prijs was het laten maken van een professionele clip. Deze clip is inmiddels ruim 200.000 keer bekeken op You Tube, hun gepassioneerde wijze en geconcentreerde maar toch heerlijke relaxte manier van musiceren werkt aanstekelijk. Heerlijke ritmische nummers, eenvoudige maar emotioneel geladen teksten. Een mooie manier om Hongarije Plaza 2020 af te sluiten!Hieronder kunt u nog even nagenieten van het podiumprogramma van Hongarije Plaza editie 2018

Hongarije Plaza