Muziek

István Sztolyan

István Sztolyan zorgt al sinds 2011 voor de sfeervolle welkomstmuziek bij tal van evenementen van uitgeverij Hongarije Magazine, de Hongaarse School of Hongarije Plaza.  Zie meer informatie over István Sztolyan in de rubriek Dans-theater-muziek op de site van Most Magyarul!

János Lackfi, Dorottya Lackfi en Róbert Sinha

Najaar 2019 had dit trio een fantastische tournee langs vrijwel alle Hongaarse steden in Transsylvanië en tot slot stonden ze eind november op het poppodium van het schip A38 in de Donau in Budapest!! 

Clip:


Dansgroep Karpaten Ensemble

Het Karpaten Ensemble bestaat uit een gemengd gezelschap van Nederlandse,  Nederlands-Hongaarse en Hongaarse dansers die wekelijks samen dansen in Utrecht. Het programma bestaat uit Hongaarse dansen uit het Karpatenbekken, waarvoor zij de basis o.a. hebben geleerd op danskampen in en rondom Hongarije. Inmiddels is er een gevarieerd programma ontstaan met choreografieën en dansen uit verschillende regio’s. Het Karpaten ensemble werkt hierbij graag samen met het Trio Trabant, dat de choreografieën live begeleidt.

Trio Trabant

Het Trio Trabant bestaat uit Hilde Kertész, Winfried Veenker en Frank de Jong. Het drietal is dan wel voor 5/6 deel Nederlands, maar speelt al ruim dertig jaar pure en authentieke Hongaarse volksmuziek. Zij leerden die veelal uit de eerste hand van de dorpsmuzikanten in Transsylvanië en op muziek- en danskampen in Transsylvanië en Hongarije.


Voor Most Magyarul! draait door brachten zij in november 2019 samen met het Karpaten Ensemble een zeer boeiende muziek- en dansshow! 

In Most Magyarul! Hongarije Magazine 87 verschenen artikelen over het Trio Trabant en het Karpaten Ensemble. Binnenkort kunt u deze artikelen online lezen.

Muro Phral 

Muro Phral: info volgt

Erdős Boglárka 

& Prometheus Trió

Een vleugje klassiek met het Amsterdams-Hongaarse familietrio Prometheus. Vader Csaba Erdős, cellist, en moeder Andrea Hornyák, pianist, zijn beiden opgeleid aan het Liszt Ferenc Conservatorium in Budapest. Hun muzikale dochter Boglárka won al diverse concoursen waaronder in 2011 het Prinses Christina Concours. Boglárka heeft het Conservatorium van Amsterdam gedaan en studeert nu in Keulen aan de Hochschule für Tánz und Musik.

Lees meer over Boglárka en het Prometheus Trio op mostmagyarul.nl.

Hieronder kunt u nog even nagenieten van het podiumprogramma van Hongarije Plaza editie 2018

Hongarije Plaza